Doslo k chybe v kodovani.

Plátanos Flameados con Ron (banány flambované rumem, obr.), Plátanos al Horno (pečené banány)

suroviny
máslo  3  lžíce  
cukr třtinový (casonada)  6  lžíce  
banány  6  ks  
šlehačka  6  lžíce  
rum  3  lžíce  
zmrzlina  500  ml  
limonky zelené  1  ks  šťáva
canela  2  lžíce  
Počet porcí
6

rejstřík
Dezerty
odkaz na recept
 není
Flambované banány:
Do máslem vymaštěné a polovinou cukru vysypané zapékací misky dáme podélně rozříznuté banány plochou stranou dolů, posypeme zbylým cukrem a poklademe vločkami zbylého másla. Zapečeme ve vyhřáté troubě asi 6 až 10 min. až se cukr rozpustí. Vyndáme z trouby, pokropíme teplým rumem, zapálíme a neseme hrdě na stůl spolu s kopečky vanilkové zmrzliny.
Pečené banány:
Na pánvi rozpustíme máslo a na něm po obou stranách opečeme podélně rozkrojené banány, plochou stranou napřed, hotové zakápneme šťávou z limonku, ozdobíme šlehačkou a poprášíme mexickou skořicí canelou. Jsou rychlejší a lepší než flambované!  



zavři okno