Doslo k chybe v kodovani.

Café Mexicano (mexická káva), Café Chapin (guatemalská káva)

suroviny
voda  250  ml  
cukr třtinový (casonada)  2  lžíce  
kakao  1  lžička  
hřebíček  1  ks  
canela  1.5  cm  ruličky
káva  15  g  zrnková mletá
vanilkový lusk  0.3  cm  
kahlúa  2  lžíce  
kardamom  1  lusk  
Počet porcí
2

rejstřík
Nápoje
odkaz na recept
 není
Mexická káva:
Do vařící vody dáme třtinový cukr, kakao, hřebíček, drcenou canelu, zmírníme plamen a mírně povaříme 10 minut. Vmícháme kávu a vanilku, stáhneme z ohně a necháme stát 5 minut. Přecedíme, přidáme kahlúu a podáváme s konvičkou smetany. Normální skořici cinnamon raději nepoužívejte, je úplně jinak aromatická.

Guatemalská káva:
Seženeme si dobrou guatemalskou kávu, nejlépe CAPEULEU nebo MARAGOGYPE. Do hrnku dáme dobrou porci kávy, aby byla silná, přidáme v hmoždíři rozdrcená semínka kardamomu (podle velikosti hrnku asi 6 na hrnek), přidáme třtinový cukr, dobře promícháme, a zalijeme vařící vodou do poloviny hrnku, lehce promícháme, abychom umožnili spaření veškeré kávy, a necháme asi 4 minuty stát. Pak zalijeme znovu vařící vodou, bez míchání necháme stát zase 4 minuty a podáváme.
Guatemala je významným exportérem kardamomových tobolek.   


zavři okno