Doslo k chybe v kodovani.

Carnitas de Cholula (cholulské maso, obr.)

suroviny
maso hovězí  600  g  svíčkové
pepř mletý    -  
limonky zelené  1  ks  šťáva
paprika pálivá sušená malá  12  ks  pique
olej    -  
česnek  3  stroužek  
cilantro-nať koriandru  1  lžíce  
cibule  2  ks  velká
Počet porcí
4

rejstřík
Maso hovězí
Minutky
odkaz na recept
 není
Očištěné maso nakrájíme na proužky, smícháme se šťávou z limonku a pepřem a necháme hodinu zaležet. Do rozpálené pánve dáme trochu oleje a podélně rozříznuté stroužky česneku, když začínají zlátnout, tak je vyjmeme, vhodíme papričky s masem a prudce opečeme. Opečené maso i s papričkami vyjmeme a dáme do vyhřáté mísy. Do pánve přidáme olej, rozpálíme, a na plátky nakrájenou a jednotlivá kolečka rozebranou cibuli zprudka krátce opečeme. Cibuli dáme na maso, posypeme čerstvým cilantrem a podáváme s rýží nebo opečenými bramborami.
Nejlepší je cibule bílá a papričky morita nebo pique.
Na obrázku jsou Carnitas z vepřového (světlejší maso), místo rýže jsou Frijoles Refritos a jako doplněk ještě opečený banán.   



zavři okno