Doslo k chybe v kodovani.

Berenjena con Hongos (lilek s houbami)

suroviny
lilek  2  ks  
sůl    -  
strouhanka  100  g  
sýr čedar  100  g  strouhaného
máslo    -  
pepř mletý    -  
houby čerstvé  400  g  
rajský protlak  400  g  
česnek  1  stroužek  
paprika mletá silně pálivá    -  
Počet porcí
4


rejstřík
Zelenina
Kotlík
odkaz na recept
 není
Celé lilky vaříme v osolené vodě asi 10 min. Ještě teplé oloupeme, rozřízneme podélně na čtvrtky a každou čtvrtku příčně nakrájíme na 2 cm silné plátky. Smícháme strouhanku (nebo hrubou kukuřičnou mouku) se strouhaným sýrem. Do máslem vymaštěného kastrolu nebo kotlíku vrstvíme lilek, kousky másla, na plátky krájené houby, protlak smíchaný s drceným česnekem a paprikou, strouhanku se sýrem, solíme a pepříme. Poslední vrstvu tvoří strouhanka se sýrem a vločky másla. Zapékáme ve vyhřáté troubě asi 30 min.  

<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |