Doslo k chybe v kodovani.

Pollo en Cuňete (kuře v kotlíku, obr.)

suroviny
kuře  1  ks  větší
česnek  11  stroužek  
sůl    -  
pepř mletý    -  
olej  2  lžíce  
brambory  20  ks  malých nových
ocet vinný  180  ml  
olej olivový  80  ml  
tymián  2  lžíce  
papričky jalapeňo  2  ks  
voda  1  l  
oregáno  2  lžíce  
avokádové listy  6  ks  
Počet porcí
6


rejstřík
Kotlík
Kuře
Drůbež
odkaz na recept
 není
Kuře očistíme, rozdělíme na menší porce a potřeme drceným česnekem se solí a pepřem a dáme do chladu na 2 až 4 hodiny. Ve velké pánvi opečeme na oleji kuře, opečené dáváme do kotlíku nebo kastrolu, v oleji pak dozlatova opečeme brambory, které dáme stranou do mísy, do pánve dáme ocet, rozvaříme a seškrabeme přípečky a ocet nalijeme i s výpečky na kuře. Přidáme olej, avokádové listy, tymián, oregano, vodu, dosolíme, přivedeme do varu, přikryjeme a pomalu vaříme, občas zamícháme, asi po půhodině přidáme brambory a proužky papriček jalapeňo, nemáme-li jalapeňo, použijeme sušené de árbol, přikryté povaříme, až jsou brambory měkké - asi 15 minut.
Podáváme na stůl v kastrolu nebo kotlíku.   




<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |