Doslo k chybe v kodovani.

Pollo en Escabeche (marinované kuře, obr.)

suroviny
kuře  1500  g  
cibule  1  ks  neloupaná, opečená
česnek  4  stroužek  neloupané
cilantro-nať koriandru  2  lžíce  sekané
česnek  4  stroužek  neloupané
pomerančová šťáva  250  ml  
limonky zelené  1  ks  
cibule červená  3  ks  
papričky habanero  6  ks  opečených
Marináda:    -  
recado rojo (achiote)  125  ml  
pomeranč  2  ks  
limonky zelené  1  ks  
sádlo  1  lžíce  
kmín  0.5  lžička  
voda    -  
sůl    -  
oregáno  1  lžíce  
Počet porcí
6


rejstřík
Kuře
Drůbež
odkaz na recept

Recado Rojo (pasta z achiote, obr.)
Salsa de Cebolla Roja (omáčka z červené cibule, obr.)
Do kastrolu dáme rozporcované kuře, vodu, cibuli a česnek vcelku ve slupce opečené na suchém tálu, osolíme, přidáme cilantro a přikryté mírně vaříme asi půl hodiny. Zcedíme a uschováme v teple.
Na marinádu rozpustíme pastu z achiote (viz Recado Rojo) ve šťávě z pomeranče a limonku, necháme přejít varem, a touto marinádou potřeme jednotlivé porce kuřete po všech stranách a necháme v míse v chladu 3 hodiny ležet.
Na omáčku si na tálu opečeme oregano, kmín a celý česnek, opečené koření dáme do mixeru, přidáme oloupaný opečený česnek, šťávu z pomeranče a limonku a rozmixujeme. Do smaltované nebo keramické nádoby dáme červenou cibuli nakrájenou a rozdělenou na jednotlivá kolečka a přidáme obsah mixeru. Zamícháme, osolíme, přidáme opečené a podélně rozpůlené habanero papričky a necháme stát 2 hodiny.
Připravíme si gril, jednotlivé uleželé porce kuřete omastíme sádlem a postupně je po každé straně asi 5 min. ogrilujeme. Ještě teplé porce rozebereme prsty na nudličky, dáme na plochou mísu, rozprostřeme omáčku (směs červené cibule s papričkami) a podáváme.
Na druhém obrázku je polotovar - kuře naložené v marinádě Recado Rojo, na třetím obrázku je omáčka z červené cibule Salsa de Cebolla Rojo.  








<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |