Doslo k chybe v kodovani.

Pollo Mayab (Mayské kuře, obr.)

suroviny
kuře  2  ks  broilery
olej  4  lžíce  
sůl    -  
pepř mletý    -  
chilipulver, chili powder  1  lžíce  
česnek  3  stroužek  
chléb  1  krajíc  topinka nasucho
jamajský pepř-nové koř. ml.    -  
rajčatová šťáva  300  ml  
šafrán  1  balení  
ocet vinný  1  lžíce  
víno sherry  125  ml  
sezamová semínka  1  lžíce  pražené
voda  1  l  na vývar
cilantro-nať koriandru  2  lžíce  sekané
limonky zelené  2  ks  šťáva
Počet porcí
8


rejstřík
Kotlík
Kuře
Drůbež
odkaz na recept
 není
Kuřata očistíme, stáhneme z kůže, oddělíme konce křídel, krk, biskup, dolní klouby stehen, odřezky dáme do hrnce s vodou, přidáme vnitřnosti - jsou-li a dáme vařit na vývar.
Kuře: Očištěné kuře rozdělíme na menší porce a naložíme do směsi z poloviny oleje, šťávy z limonků, soli, pepře, chile alespoň na půl dne. Pak porce kuřete na prudkém ohni krátce ogrilujeme a uchováme v teple.
Omáčka: Na zbylé polovině oleje osmažíme česnek podélně rozkrájený na půlky společně s rozdrcenou topinkou a jamajským pepřem, přidáme rajčatovou šťávu a povaříme 5 minut.
Do této omáčky dáme kousky kuřete i se šťávou, přidáme šafrán, vinný ocet, sherry, přikryjeme pokličkou a dusíme, až je kuře měkké a omáčka zahoustlá. Podáváme horké, posypané čerstvě praženými sezamovými semínky a sekaným cilantro - zelenou natí koriandru.
Uvařila a nafotila Danda.   

<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |