Doslo k chybe v kodovani.

Qan-Maskabil Thul (yukatánský zlatý králík)

suroviny
sádlo  2  lžíce  
králík  1  ks  větší
jalovec  10  ks  kuliček
vývar    -  
papričky habanero  2  ks  
cibule  1  ks  
paprika žlutá velká  4  ks  oloupané
rajčata  6  ks  žlutých oloupaných
saflor  1  lžíce  
limonky zelené  1  ks  
sůl    -  
med  2  lžíce  
máslo  1  lžíce  
banány  2  ks  
kokosové mléko  200  ml  
Počet porcí
4


rejstřík
Kotlík
Králík
Puchero
odkaz na recept

Jak oloupat papriky a rajčata, obr., video
Pastel de Elote (kukuřičný chléb, obr.)
V kastrolu na sádle opečeme porce králíka s jalovcem, osolíme a dusíme doměkka, podléváme vývarem. Hotové maso vyjmeme, vykostíme a uchováme v teple. Mezitím si opečeme a oloupeme papriky a rajčata a dáme do mixeru. Přidáme zlehka na tálu opečené papričky habanero (jsou to malé jakoby trochu zmuchlané papričky, které jsou vůbec nejpálivější), sekanou cibuli a rozmixujeme. V hlubší pánvi rozpálíme sádlo, přidáme obsah mixeru a 5 min. smažíme, pak přidáme šťávu z masa, přidáme azafrán - saflor, šťávu a strouhanou kůru z limonku, med, kokosové mléko a povaříme do požadované hustoty, dochutíme, vložíme vykostěné maso, prohřejeme, ozdobíme na másle opečenými plátky banánu, květy tykve nebo yuccy a podáváme s opékanými fazolemi nebo s kukuřičným chlebem "Pastel de Elote".   

<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |