Doslo k chybe v kodovani.

Rabo de Mestiza (ztracené vejce ´Mesticův ocas´, obr.)

suroviny
rajčata  2  ks  větší
cibule  1  ks  
česnek  1  stroužek  
olej  2  lžíce  
sůl    -  
pepř mletý    -  
papričky jalapeňo  1  ks  
kmín drcený  1  lžička  
rajčatová šťáva  300  ml  
vejce  2  ks  
sýr čedar  50  g  strouhaného
smetana  2  lžíce  
chilipulver, chili powder  1  lžíce  
voda  200  ml  
oregáno  1  lžíce  
Počet porcí
2


rejstřík
Předkrmy teplé
Polévky
Vejce
odkaz na recept
 není
V mixéru rozmixujeme rajčata (můžeme použít i část rajské šťávy), cibuli a česnek. V menší hlubší litinové pánvičce rozpálíme olej, až se z něj kouří, přidáme rozmixovanou kaši a asi 5 minut osmažíme. Přidáme rajčatovou šťávu, sůl, pepř, kmín, oregano, stopky a semínek zbavenou na nudličky nakrájenou papričku jalapeňo (jsou to v kyselém nálevu naložené zelené pálivé jalapeňo papričky s velice jemnou slupkou - tím se liší od maďarských feferonek), zředíme vařící vodou, zmírníme var a do polévky rozbijeme vejce a uvaříme na ztraceno.
Na dno misky dáme trochu strouhaného sýra, nalijeme polévku s jedním vejcem, přidáme lžíci smetany a okořeníme aromatickým chili.
Na obrázku je Rabo uprostřed vpravo.  


<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |