Doslo k chybe v kodovani.

Recado Rojo (pasta z achiote, obr.)

suroviny
dobromysl-oregano  0.5  lžička  
pepř celý  4  zrnka  
nové koření  2  zrnko  
paprika pálivá sušená malá  2  ks  
sůl    -  
česnek  1  stroužek  
ocet vinný červený  1  lžíce  
kmín drcený  0.5  lžička  
achiote (annatto)  3  lžíce  
pomerančová šťáva  4  lžíce  ze zeleninového hořkého
Počet porcí
1


rejstřík
Nálev
Omáčky
Marináda
odkaz na recept
 není
Pokud máme achiote v semínkách, umeleme je nebo rozmixujeme spolu s ostatním suchým kořením, jinak umeleme koření a přidáme achiote v prášku. Do misky nebo molcajete dáme drcený česnek, sůl, přidáme šťávu z hořkého zeleninového pomeranče (nemáme-li, dáme půl na půl šťávu z pomeranče a grapefruitu), ocet, umleté koření a utřeme pastu. Uzavřeme do sklenice a necháme vychladit. Vydá asi na 90 g pasty.
Na prvním obrázku je plod achiote se semínky, na druhém je pasta vybalená z obalu.
Hotovou pastu Recado Rojo můžete zakoupit zde, buď přímo ve Svinařích nebo na internetu.   

<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |