Doslo k chybe v kodovani.

Salsa de Chile Pasilla (omáčka pasilla, obr.)

suroviny
olej  2  lžíce  
paprika kapie  4  ks  nemáme-li pasilla
česnek  1  stroužek  
sůl    -  
voda  150  ml  
ocet vinný bílý  1  ml  lžíce
paprika sušená  6  ks  pasilla
oregáno  1  lžička  
Počet porcí
4


rejstřík
Omáčky
Papriky
Salsa
odkaz na recept

Jak oloupat papriky a rajčata, obr., video
Jak rehydratovat papričky, obr., video
Papriky pasilla, pokud jsou sušené a rehydratované, poskytnou hmotu podobnou čokoládě. Pokud je nemáte a chcete mít omáčku skoro jako z paprik pasilla, přidejte ke kapiím trochu čokolády. Pokud použijeme originální sušené pasilla papriky, rehydratujeme je a použijeme jen sejmutou dužinu.
V pánvi na oleji krátce opečeme dužinu z paprik (nebo opečené a oloupané kapie) a dáme do mixeru. Přidáme česnek, sůl, vodu a jen krátce rozmixujeme, měly by zůstat malé kousky papriky. Dáme do misky, vmícháme ocet a oregano, dochutíme a dáme vychladit.   


<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |