Doslo k chybe v kodovani.

Salsa Jitomate (červená omáčka jitomate, obr.)

suroviny
olej  2  lžíce  
cibule  1  ks  velká
česnek  8  stroužek  
rajčata  4  ks  loupaná
sůl    -  
kmín drcený  1  lžička  
chile parika pálivá mletá  0.5  lžička  
chilipulver, chili powder  1  lžička  
voda    -  
mandle  2  lžíce  pražených
oregáno  1  lžička  
Počet porcí
4


rejstřík
Omáčky
Salsa
odkaz na recept
 není
V mixeru rozmixujeme sekanou cibuli a 3 stroužky česneku s rajčaty z konzervy bez šťávy, v litinové pánvi rozpálíme olej až se z něj kouří a přidáme obsah mixeru a za rychlého míchání osmažíme asi 5 min. Přidáme zbytek šťávy, sůl, kmín, oregano, pálivou chile papriku, zbylé stroužky česneku nakrájené podélně na proužky a mandle podélně nasekané. Povaříme, přidáme asi lžičku aromatického chili powder a podáváme na stůl v misce, horké nebo studené, jako nepostradatelnou součást mexického stolování. Vynecháme-li hrubé součásti (kousky mandlí a česneku), získáme základní omáčku pro přípravu Enchiladas.  


<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |