Doslo k chybe v kodovani.

Salsa Picante (pikantní omáčka, obr.)

suroviny
paprika kapie  20  ks  oloupaných
cibule  1  ks  velká
česnek  2  ks  hlav
papričky habanero  2  ks  , nebo
paprika pálivá čerstvá malá  10  ks  
ocet vinný červený  400  ml  dle paprik
majoránka  1  lžíce  
dobromysl-oregano  1  lžíce  
bobkový list  4  ks  drcené
pepř celý  5  zrnka  
hřebíček  1  ks  
nové koření  2  zrnko  
olej olivový  250  ml  
sůl    -  
paprika sušená  20  ks  guajillo, místo kapií
Počet porcí
10


rejstřík
Omáčky
Salsa
odkaz na recept

Jak oloupat papriky a rajčata, obr., video
Jak rehydratovat papričky, obr., video
Kapie na tálu nasucho opečeme a oloupeme, opečeme cibuli a jednotlivé stroužky česneku. Oloupané a očištěné dáme do velké hluboké pánve. Pálivé papričky opečeme na tálu krátce, aby se nespálily, a dáme do pánve, přidáme ocet, koření a mírně vaříme asi 20 min. Potom obsah pánve rozmixujeme, osolíme, přidáme olivový olej a znovu rozmixujeme. Naplníme do uzaviratelných lahviček a uložíme v chladu. Omáčka vydrží, a čím déle leží, tím je lepší. Podává se jako stolní příloha ke všem jídlům.
Pokud použijeme originální sušené papriky guajillo, rehydratujeme je, a dále nepoužijeme kapie a další pálivé papričky (habanero) a dáme jen poloviční množství octa a oleje.  




<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |