Doslo k chybe v kodovani.

Sopa de Col (zelná polévka)

suroviny
špek  200  g  
cibule  1  ks  menší
česnek  3  stroužek  
pórek  1  ks  jen bílá část
zelí bílé  150  g  na nudličky
zelí červené  150  g  na nudličky
rajčatová šťáva  200  ml  
vývar  1  l  
brambory  2  ks  
bobkový list  2  ks  
chilipulver, chili powder  1  lžíce  
hřebíček  1  ks  
sůl    -  
pepř mletý    -  
ocet estragonový  1  lžíce  
Počet porcí
6


rejstřík
Brambory
Zelí
Polévky
odkaz na recept
 není
Špek nakrájíme na kostičky, vysmahneme a do rozpáleného přidáme drcenou nebo strouhanou cibuli, drcený česnek a na plátky krájený pórek, osmažíme dozlatova, přidáme nakrájené zelí, opět trochu osmahneme, přidáme rajskou šťávu a po pěti minutách zalijeme vývarem a hodinu necháme táhnout. Pak přidáme na kostky nakrájené brambory, osolíme, přidáme bobkový list a vaříme, až jsou brambory měkké, v závěru přidáme chili, hřebíček, pepř a ocet. Podáváme velmi horké.  

<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |