Doslo k chybe v kodovani.

Sopa de Frijoles (fazolová polévka, obr.)

suroviny
špek  150  g  
salám  250  g  gothajského
paprika mletá sladká  1  lžíce  
paprika mletá silně pálivá  0.5  lžička  
mouka hladká  1  lžíce  
rajčatová šťáva  600  ml  
polévková kostka  1  ks  
fazole červené v konzervě  500  g  
voda    -  
česnek  3  stroužek  
vejce  3  ks  natvrdo
cilantro-nať koriandru  2  lžíce  
chilipulver, chili powder    -  
oregáno  1  lžíce  
Počet porcí
6


rejstřík
Polévky
Polévky luštěninové
odkaz na recept
 není
Špek a salám nakrájíme na tenké nudličky. Do hrnce dáme napřed špek a dobře vysmahneme, pak salám na špeku opečeme. Přidáme smíchanou papriku s polovinu oregana, moukou a v tuku rozpustíme. Zalijeme rajskou šťávou, zředíme vodou, uvedeme do varu a asi 15 min. mírně povaříme. Vhodíme polévkovou kostku, přidáme fazole i s tekutinou, osolíme, zamícháme, povaříme, pak přidáme česnek, druhou polovinu oregana, necháme přejít var a naléváme do misek, do kterých jsme předem připravili půlku vejce, sypanou aromatickým chile, a navrch ozdobíme sekaným cilantrem. Podáváme s tortilami nebo s chlebem.   


<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |