Doslo k chybe v kodovani.

Sopa de Pescado (rybí polévka), Sopa de Camarón (polévka z darů moře, obr.)

suroviny
máslo  2  lžíce  
cibule  2  ks  
mouka hladká  1  -  lžička
rajčata  2  ks  oloupaná
paprika mletá sladká  1  lžička  
vývar  1  l  
ryba  400  g   2 druhy mořských
sůl    -  
paprika pálivá sušená malá  4  ks  
limonky zelené  1  ks  
avokádové listy  4  ks  
Počet porcí
4


rejstřík
Ryby
Polévky rybí
odkaz na recept
 není
Na másle osmažíme drobně sekanou cibuli dozlatova, zaprášíme moukou rozmíchanou s paprikou a mírně osmahneme. Odstavíme, zalijeme studeným vývarem a přivedeme do varu. Vložíme kousky ryby (nejlepší je z více druhů ryb) a necháme mírně asi 10 minut povařit. Nemícháme, jen potřásáme, aby se nám ryby nerozpadly. Přidáme na suchém tálu zlehka opečené papričky, avokádové listy, oloupaná a pokrájená rajčata, necháme přejít var, dochutíme a podáváme z kastrolu na stole s kousky zeleného limonku.
Nahradíme-li rybu dary moře, získáme tzv. krabí polévku.
Na obrázku je polévka z restaurace El Pulpo v Méridě.  


<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |