Doslo k chybe v kodovani.

Budín Xochitl (květinový pudink)

suroviny
kukuřičná mouka bílá  375  g  
mléko  500  ml  
sůl    -  
máslo  200  g  
sýr čedar  150  g  
omáčka  2  hrnky  
avokádové listy  2  ks  
květy tykve  8  -  ks
papričky jalapeňo  2  ks  
na omáčku:    -  
špek  150  g  
maso hovězí  500  g  
olej  1  lžíce  
cibule  1  -  ks
mrkev  2  -  ks
rajčatová šťáva  300  ml  
nové koření mleté-jamaj. pepř    -  
sůl    -  
voda    -  
oregáno  1  lžička  
Počet porcí
4


rejstřík
Maso hovězí
Předkrmy teplé
Dezerty
Koláče
Paštiky
Pudingy
odkaz na recept
 není
V kastrolu uvaříme kukuřičnou mouku v osoleném mléce na malém ohni, až zhoustne, těsto rozprostřeme na čistou utěrku a vyválíme nebo srovnáme na obdélníkový plát silný necelý 1 cm, necháme vychladnout a rozkrájíme na 8 dílů. Na vymaštěný plech dáme díly kukuřičného těsta, na ně dáme kousky másla, vrstvu masové omáčky, strouhaný sýr a zapečeme v troubě.
Hotové ozdobíme čerstvými květy tykve, do kterých vložíme proužky jalapeňo papričky.
Masová omáčka:
Na drobně krájený špek dáme mleté maso a opečeme dohněda. V pánvi na oleji osmahneme sekanou cibuli s mrkví, krájenou na kostičky dozlatova, přidáme rajskou šťávu, avokádové listy, oregano, nové koření, osolíme, případně zředíme vodou a povaříme 5 minut. Pak přidáme k masu, povaříme, případně dochutíme nebo naředíme.
Guatemalský recept.  

<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |