Doslo k chybe v kodovani.

Tacos (sendviče z tortil, obr., video)

suroviny
taco mušle  6  ks  
náplň masová  300  g  
náplň z fazolí  300  g  
papričky jalapeňo  1  ks  větší
rajčata  3  ks  
cibule  1  ks  
dobromysl-oregano  1  lžička  
chilipulver, chili powder  1  lžička  
zelí čínské  3  ks  listů
sůl    -  
sýr čedar  150  g  strouhaného
Počet porcí
6


rejstřík
Tortily - Tortillas
Tacos
odkaz na recept

Frijoles Refritos, Frijoles Volteados (pečené fazole, obr.)
Mole Moreno (mole tmavé pleti, obr.)
Relleno de Carne Picada (náplň z mletého masa)
Salsa de Chile Rojo (omáčka z čevených paprik, obr.)
Molcajete (omáčka molkachete, obr.), Salsa Casera (domácí omáčka)
Relleno Picadillo de Puerco (náplň z mletého vepřového masa)
Relleno Picadillo de Carne de Res (náplň z mletého hovězího masa)
Taco mušle krátce ohřejeme v mikrovlné troubě, nebo je krátce osmažíme v hlubší vrstvě oleje, kde je kleštičkami obracíme, osmažené dáme okapat, z mikrovlnky je hned plníme ohřátou náplní masovou (například mole moreno), přidáme ohřátou fazolovou náplň (frijoles refritos), nebo můžeme přidat maso s fazolemi (carne con chile), přidáme předem nasekanou a smíchanou zeleninu s kořením a solí, posypeme nahrubo strouhaným sýrem a podáváme jako předkrm nebo malé občerstvení se studenými omáčkami. Taco mušle se dostanou v Praze ve Vodičkově ulici v restauraci Buffalo Bill's Tex Mex.
Pravé tacos se ale dělají z měkkých, vláčných kukuřičných tortill, tacos z tvrdých taco mušlí jsou typické pro jižní státy U.S.A.
Jak se připravují měkké tacos z vepřové hlavy z líček, mozku, rypáku i očí ve Oaxace se můžete podívat na video tady.   






<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |