Doslo k chybe v kodovani.

Tamales (plněné kukuřičné listeny, obr., video)

suroviny
náplň kukuřičná    -  dle receptu
náplň masová  3  hrnky  
kukuřičné listeny  15  ks  sušených
Počet porcí
6


rejstřík
Tamales
odkaz na recept

Masa para Tamales (těsto kukuřičné pro tamales, obr.)
Relleno de Carne Picada (náplň z mletého masa)
Relleno de Queso (sýrová náplň)
Relleno Picadillo de Puerco (náplň z mletého vepřového masa)
Relleno Picadillo de Carne de Res (náplň z mletého hovězího masa)
Pro tamales potřebujeme suché listeny z kukuřičných palic, které si musíme koncem léta opatřit a usušit, nebo si je už můžeme koupit. Potřebujeme asi 15 listenů, tamalů bude 12 a něco spotřebujeme na převázání.
Připravíme si obě náplně (mohou být i studené) a listeny dáme máčet do teplé vody. Očištěné a vláčné listeny plníme tak, že do dolního konce dáme kukuřičnou náplň, k ní přidáme masovou náplň, listen podélně zabalíme, prázdnou horní část přehneme a převážeme proužkem ze zbývajících listenů, je-li dolní otvor větší, překryjeme jej kouskem listenu. (Způsob balení viz obrázek nebo videa dole). Takto připravené tamales můžeme ihned ohřát buď zapečením na sucho v pekáčku v troubě, nebo dát napařit, nebo je můžeme nechat zmrazit a uchovat v mrazničce až 6 týdnů. Do tamalu můžeme přidat i olivu, nebo místo masové náplně dát zbylé pečené kuřecí maso se sušenou švestkou, přidat plátek jalapeňo nebo chipotle papričky, nebo vymyslet jiné variace.
Jak se tamales připravují se můžete podívat tady a na jejich rychlovýrobu zde.
  








<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |