Doslo k chybe v kodovani.

Timbales Calientes (vaječný špalek horký)

suroviny
máslo  2  lžíce  
cilantro-nať koriandru  3  lžíce  sekané
vejce  6  ks  
sůl    -  
pepř mletý    -  
chilipulver, chili powder  1  lžíce  
petrželka - nať  1  lžička  sekané
chléb toustový  6  ks  plátků
salsa enchilada (viz heslo)  60  ml  
salát hlávkový  1  ks  
Počet porcí
6


rejstřík
Předkrmy teplé
Vejce
Zapečená jídla
odkaz na recept

Salsa Enchilada (omáčka na enčilády, obr.)
Jamky lívanečníku vymažeme máslem, vysypeme sekanou natí koriandru - cilantrem (nemáme-li, dáme nať petržele zakápnutou citronem), dáme na oheň a do horkého rozbijeme vejce na volská oka, osolíme, opepříme, přidáme chili, šupinky másla, žloutky překryjeme sekanou petrželkou a na mírném ohni dohotovíme. Mezitím na talíře připravíme salátové listy. Na ně naklademe opečený toustový chléb, přelijeme enčiládovou omáčkou a poklademe volskými oky. Podáváme horké. Výsledné barvy červená - bílá - zelená jsou mexické národní barvy. Varianta: Toustový chléb nebudeme přelévat enčiládovou omáčkou, proto ho připravíme takto: nakrájíme ho na plátky a plátky v mírné troubě vysušíme. Pak v rozpuštěném másle promícháme oregano, saturejku, tymián a drcený kmín a plátky po obou stranách zlehka opečeme. Opečené dáme opět do mírné trouby vysušit. Volská oka vložíme do lívanečníku do stejného lože jako v předchozí variantě, ale neopatříme je pepřem, chili a máslem. Hotová volská oka klademe na ochucené opečené tousty na salátovém listu a přelijeme jednou z těchto omáček: Na pánvi přepustíme 3 lžíce másla, až zmizí pěna, aniž bychom máslo připálili. Do takto přepuštěného másla přidáme podle chuti 2 lžíce jedné z těchto ingrediencí 1) mezcalu 2) rašelinové whisky 3) estragonového octa rychle zamícháme a volská oka touto omáčkou přelijeme. Podáváme horké.  

<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |