Doslo k chybe v kodovani.

Tochtli Tolteco (toltécký králík)

suroviny
králík  1  ks  větší
česnek  7  stroužek  
sůl    -  
olej    -  
špek  200  g  
jalovec  10  ks  kuliček
nové koření  3  zrnko  
cibule  1  ks  
rajčata  400  g  oloupaných
kmín drcený  1  lžička  
vývar    -  
med    -  
cilantro-nať koriandru  1  lžíce  
hrušky  240  g  kompot
limonky zelené  1  ks  šťáva
chile papričky sušené  4  ks  de árbol
Počet porcí
4


rejstřík
Kotlík
Králík
Puchero
odkaz na recept
 není
Porce králíka potřeme třemi stroužky česneku utřeného se solí, šťávou z limonku a trochou oleje a necháme alespoň půl dne zaležet.
V kastrolu vysmahneme drobně krájený špek, přidáme celé chile papričky de árbol, jalovec, nové koření, promícháme a dbáme, aby se nám chile papričky nepřipálily, vložíme porce králíka, opečeme po všech stranách, přikryjeme a dusíme doměkka za občasného podlévání vývarem, měkké odstavíme.
Do mixeru dáme sekanou cibuli, zbylé 4 stroužky česneku, oloupaná rajčata, kmín a rozmixujeme. V hluboké pánvi rozpálíme olej, přidáme obsah mixeru a smažíme 5 min., pak přidáme šťávu z králíka, případně zředíme vývarem, přidáme med, dochutíme a povaříme asi 10 min. Pak přidáme nevykostěné maso, prohřejeme, dáme na hlubší mísu, posypeme sekaným zeleným koriandrem - cilantrem a ozdobíme plátky kompotovaných hrušek. Máme-li hrušky dobře zralé, měkké a šťavnaté, můžeme dát i čerstvé.
Podáváme s opečeným bramborem, guacamole a dobrým červeným vínem.   

<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |