Doslo k chybe v kodovani.

Carnitas (masíčka)

suroviny
maso vepřové  2  kg  plecka bez kosti
voda    -  
sůl    -  
kmín drcený  2  lžička  
cibule  2  ks  
mrkev  2  ks  
sádlo škvařené  120  g  
oregáno  1  lžíce  
Počet porcí
12


rejstřík
Maso vepřové
Náplně
odkaz na recept
 není
Do velkého hrnce dáme maso vcelku, zalijeme vařící vodou, aby bylo lehce potopeno, osolíme, přidáme kmín, oregano, drobně sekanou cibuli a mrkev a na mírném ohni vaříme 2 až 2 1/2 hod. Pak maso opatrně vyjmeme, dáme na vymaštěný pekáč, slabě podlijeme a pečeme v horké troubě asi 45 až 60 min. Měkké opečené maso použijeme po roztrhání vidličkou na vlákna pro náplně tacos, enchiladas a pod. Dá asi 100 g hotového masa na 1 porci (1 velké nebo 2 střední tacos nebo enchiladas). Zbylou šťávu použijeme do polévek, na podlévání nebo naředění náplní.  

<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |