Doslo k chybe v kodovani.

Sopa de Sesos y Alcachofa (mozečková polévka s artyčoky)

suroviny
artyčoky  6  ks  
mozeček  300  g  telecí
mouka hladká  1  lžíce  
máslo  60  g  
vývar telecí  2  l  
víno sherry  120  ml  
vejce  3  ks  žloutky
sůl    -  
pepř mletý    -  
citron  1  ks  
papričky habanero  1  ks  nakládaná
Počet porcí
6


rejstřík
Polévky
odkaz na recept
 není
Máme-li artyčoky čerstvé a nechceme, aby nám zčernaly, potřeme je důkladně šťávou z citronu a dáme do vody s trochou mouky. Artyčoky uvaříme doměkka, očistíme a srdíčka nakrájíme na malé kousky. Očistíme mozeček, ovaříme 5 min. a nakrájíme na malé kostky. Uděláme tmavou máslovou jíšku, rozpustíme zcezeným vývarem a povaříme 15 min. Přidáme artyčoky, mozeček, osolíme, opepříme a převaříme. Žloutky rozmícháme ve víně a přidáme do horké, ale ne vařící polévky. Do každého talíře vložíme jeden proužek nakládané habanero papričky a přelijeme polévkou.  

<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |