Doslo k chybe v kodovani.

Col Rellena de Ostras (zelí plněné ústřicemi)

suroviny
zelí bílé  1  ks  hlávka
voda    -  
sůl    -  
sádlo  2  lžíce  
cibule  1  ks  menší
česnek  2  stroužek  
rajčata loupaná v konzervě  1  ks  konzerva menší
pepř mletý    -  
ocet vinný  2  lžíce  
cukr krystal  1  lžíce  
ústřice  2  -  tucty
cilantro-nať koriandru  1  lžíce  
olivy plněné  10  ks  plněných paprikou
kapary  15  ks  poupátek
máslo  1  lžíce  
olej olivový  2  lžíce  
Počet porcí
4


rejstřík
Kotlík
Zelí
Dary moře
odkaz na recept
 není
Celou hlávku zelí povaříme v osolené vodě, vyřízneme košťál, ještě trochu vydlabeme a naplníme následující směsí.
Náplň:
Na rozpáleném sádle osmažíme drcené nebo rozmixované stroužky česneku s cibulí asi 5 min., přidáme rajčata se šťávou, osolíme, opepříme, přidáme ocet s cukrem a mírně povaříme 10 min. Pak přidáme ústřice, sekané cilantro, celé olivy a kapary a povaříme do požadované hustoty.
Směsí naplníme zelí, otvor překryjeme několika zelnými listy, převážeme, hlávku pomastíme máslem, dáme do kotlíku nebo kastrolu, pokapeme olivovým olejem a zapečeme.
Podáváme s bešamelovou nebo některou z červených omáček.
Ústřice můžeme nahradit mušlemi.  

<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |