Doslo k chybe v kodovani.

Ostras Veracruzanas (ústřice z Veracruz)

suroviny
ústřice  3  -  tucty
sůl    -  
citron  2  ks  
sádlo  2  lžíce  
cibule  1  ks  
rajčata loupaná v konzervě  1  ks  
cilantro-nať koriandru  1  lžíce  
vejce  4  ks  
strouhanka  0.5  hrnku  
kmín římský  0.25  lžička  
pepř mletý    -  
máslo  2  lžíce  
Počet porcí
4


rejstřík
Kotlík
Dary moře
odkaz na recept
 není
Ústřce zcedíme a osolené naložíme do šťávy z citronů. Na sádle prudce osmažíme cibuli rozmixovanou s rajčaty z konzervy asi 5 min., pak přidáme zbylou šťávu z rajčat, sekané cilantro a povaříme do požadované hustoty. Z vajec oddělíme bílky a ušleháme, pak za stálého míchání přidáváme postupně žloutky a osolíme. Strouhanku smícháme s římským aromatickým kmínem a pepřem. Zapékací mísu vymastíme máslem a klademe vrstvy ústřic, červené omáčky, vaječné pěny a strouhanky. Poslední vrstvou je strouhanka, kterou poklademe vločkami zbylého másla a v troubě zapečeme dozlatova.  

<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |