Doslo k chybe v kodovani.

Ropa Vieja (staré hadry)

suroviny
sůl    -  
maso hovězí  600  g  přední
voda    -  
česnek  2  stroužek  
cibule  1  ks  
mrkev  1  ks  
olej olivový  80  ml  
ocet vinný červený  2  lžíce  
pepř černý    -  
dobromysl-oregano  1  lžíce  
rajčata  2  ks  
avokado  1  ks  
salát hlávkový  1  ks  
avokádové listy  4  ks  
paprika  2  ks  slovenská
Počet porcí
4


rejstřík
Maso hovězí
Náplně
odkaz na recept

Jak oloupat papriky a rajčata, obr., video
Ropa Vieja je spolu s Hilachas v Mexiku populární zejména jako náplň do tacos. Dobře uvařené hovězí, roztrhané na vlákna, opravdu připomíná staré šaty či roztřepané "staré hadry".
Maso pomalu uvaříme s kořením, česnekem, půlkou cibule a celou mrkví doměkka. Ve vývaru necháme vychladit, a pak slijeme. Mezitím si opečeme a oloupeme papriky (viz odkaz). V míse rozebereme maso na vlákna, přidáme čerstvě mletý pepř, oregano, druhou půlku cibule, nakrájenou na tenké měsíčky, na nudličky krájené opečené papriky, přilijeme olej a ocet, dosolíme, promícháme a necháme půl hodiny až hodinu v chladu odležet. Pak zlehka promícháme s kousky rajčat, avokáda a trhanými listy srdíčka salátu. Salátové listy rozložíme na mísu a maso na ně naaranžujeme.
Místo octa můžeme použít šťávu z limonku – limetky.   

<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |