Doslo k chybe v kodovani.

Cámbaro de Chan Santa Cruz (krabi od Mluvícího kříže)

suroviny
olej olivový  3  lžíce  
cibule  1  ks  
rajčata loupaná v konzervě  1  ks  konzerva
paprika  1  ks  červená oloupaná
olivy  10  ks  vypeckovaných
mandle  10  ks  loupaných
kapary  20  ks  
krabi  4  ks  
chilipulver, chili powder  1  lžíce  
sůl    -  
vejce  2  ks  na tvrdo
máslo  2  lžíce  
kukuřičná mouka žlutá  60  g  
epazote  4  lžíce  čerstvé
Počet porcí
4


rejstřík
Předkrmy teplé
Dary moře
Gratinovaná jídla
Zapečená jídla
odkaz na recept
 není
V oleji osmahneme drobně sekanou cibuli dozlatova, přidáme oloupanou drobně sekanou papriku a rajčata bez šťávy a 5 min. osmahneme, pak přidáme šťávu z rajčat, sekané olivy, sekané a opražené mandle, kapary, krabí maso, chile, osolíme a krátce povaříme. Sejmeme z ohně, vmícháme sekaná vejce a plníme do skořápek z krabů nebo do zapékacích mušlí, zasypeme kukuřičnou moukou (může být i mouka na polentu), poklademe šupinkami másla a dáme do trouby zapéct. Hotové posypeme sekaným epazote a podáváme. Exkluzivní recept z dříve chudého teritoria Quintana Roo.
Tento recept byl dříve nazván "Jaibas..." tak jak mi to řekl a napsal kuchař v Tulum. Ale ani rodilý Maya z Quintana Roo neovládá španělštinu perfektně!  

<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |