Doslo k chybe v kodovani.

Albóndigas de San Luís Potosí (knedlíčková polévka ze San Luis, obr.)

suroviny
maso vepřové  250  g  mletého
maso telecí  250  g  mletého
cibule  1  ks  
česnek  3  stroužek  
tabasco    -  
kmín římský    lžička  
vejce  1  ks  
voda  1  l  
mrkev  3  ks  
sádlo  2  lžíce  
rajčatová šťáva  300  ml  
broskve  1  ks  
hrušky  1  ks  
jablka  1  ks  
maizena  1  -  lžíce
olej olivový  1  lžíce  
rýže  0.5  hrnek  
canela    -  mexická skořice
Počet porcí
4


rejstřík
Kotlík
Polévky
odkaz na recept
 není
Maso umeleme a smícháme s polovinou cibule a česneku, vařenou rýží, mexickou skořicí, tlučeným římským kmínem, smícháme a znovu umeleme, smícháme s vejcem, osolíme, opepříme a uděláme kulaté knedlíčky. Místo naší skořice cinnamon vřele doporučuji mexickou skořici canelu, je to o něčem úplně jiném.
Dáme vařit mrkev rozkrájenou příčně napůl a podélně na čtvrky do osolené vody. Mezitím na sádle osmažíme zbývající drobně sekanou cibuli a česnek do zlatova, přidáme rajskou šťávu a dále smažíme 5 min., a přidáme do vývaru k mrkvi. Když je mrkev křupavá, ne rozvařená, přidáme do vývaru masové knedlíčky, maizenu, povaříme až jsou knedlíčky skoro hotové, přidáme oloupané a očištěné ovoce nakrájené na kousky, povaříme, zakápneme tabaskem nebo podobnou omáčkou, olejem a podáváme na stole přímo z kotlíku do hlubších misek.
Uvařila a nafotila Danda.   

<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |