Doslo k chybe v kodovani.

Calabazas Rellenas (plněné tykve, obr.)

suroviny
tykev  1  ks  asi 25 až 30 cm dl.
sýr lučina  100  g  
cibule  1  ks  
pepř mletý    -  
sůl    -  
náplň masová    -  dle velikosti tykve
kysaná smetana  100  ml  
sýr čedar  150  g  
Počet porcí
6


rejstřík
Maso hovězí
Zelenina
Tykve
odkaz na recept

Mole Moreno (mole tmavé pleti, obr.)
Relleno de Carne Picada (náplň z mletého masa)
Relleno de Queso (sýrová náplň)
Relleno Picadillo de Puerco (náplň z mletého vepřového masa)
Relleno Picadillo de Carne de Res (náplň z mletého hovězího masa)
Plněná tykev je oblíbeným pokrmem Střední Ameriky. Neloupanou tykev dáme do vařící vody a nepřikrytou vaříme asi 10 minut až začne měknout. Vyjmeme z vody a ještě teplou rozřízneme podélně vejpůl a vyjmeme semena, která dáme do misky. Vychladlá semena smícháme s rozmělněnou lučinou, drobně sekanou cibulí, solí, pepřem a naplníme touto směsí jednu půlku tykve. Druhou půlku naplníme masovou náplní (mole moreno nebo některé relleno picadillo). Sýrovou půlku zalijeme kysanou smetanou a obě půlky posypeme nahrubo strouhaným čedarem. Zapečeme v pekáčku v horké troubě asi 15 až 20 minut.   




<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |