Doslo k chybe v kodovani.

Habanicos de Puerco (vepřové vějířky)

suroviny
maso vepřové  500  g  kýty
sůl    -  
tabasco    -  
vejce  2  ks  
mouka hladká  1  lžička  
voda    -  
olej    -  na smažení
omáčka  2  hrnky  dle receptu
pivo světlé    -  
Počet porcí
4


rejstřík
Maso vepřové
Smažené pokrmy
odkaz na recept

Verduras Rebozadas (zelenina v těstíčku, obr., video)
Salsa Tepozteca (omáčka z Tepoztlanu, obr.)
Papas con Rajas (mexické brambory, obr.)
Papitas al Ajo (nové brambory s česnekem, obr.)
Arroz Mexicano (mexická rýže), Arroz Chapin (guatemalská rýže)
Frijoles Refritos, Frijoles Volteados (pečené fazole, obr.)
Maso nakrájíme po vláknech na tenké plátky, naklepeme, nasolíme, pokapeme tabaskem a krátce zprudka opečeme. Pak z plátků po vlákně nakrájíme vějířky (krájíme jako na nudličky, ale u horního kraje nedořízneme). Z bílků ušleháme sníh a pomalu přidáváme žloutky, utřené s trochou vody, soli a mouky. Místo vody můžeme dát pivo a získáme tak pivní těstíčko. Vějířky obalíme v těstíčku, usmažíme v hlubší vrstvě oleje a osušíme v papírovém ubrousku. Připravíme si omáčku dle receptu "Verduras Rebozadas" nebo "Salsa Tepozteca" (viz Přímé odkazy) a hotové vějířky na talíři přelijeme. Podáváme s nakládanými papričkami jalapeňo a se stolními omáčkami, jako přílohu můžeme dát opečené brambory (viz Papas), nebo rýži a pečené fazole (viz Arroz a Frijoles).  

<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |