Doslo k chybe v kodovani.

Salsa Tepozteca (omáčka z Tepoztlanu, obr.)

suroviny
česnek  1  stroužek  
paprika zelená špičatá  4  ks  oloupané
nové koření celé  4  ks  
papričky jalapeňo  2  ks  
cibule  1  ks  
sůl    -  
limonky zelené  1  lžíce  šťávy
rajčata  4  ks  
avokádové listy  4  ks  
Počet porcí
4


rejstřík
Omáčky
Salsa
odkaz na recept

Jak oloupat papriky a rajčata, obr., video
Verduras Rebozadas (zelenina v těstíčku, obr., video)
Neloupaný česnek opečeme na suché pánvi, až slupka česneku hnědne až černá, pak česnek oloupeme a dáme do mixeru. Zelené papriky opečeme, oloupeme, odstraníme stopku se semenníkem, pokrájíme a dáme do mixeru. Rajčata opečeme, oloupeme a dáme do mixeru. Papričky jalapeňo vyndáme z nálevu, rozřízneme, odstraníme stopky, zcedíme a dáme do mixeru, přidáme nasekané avokádové listy, nové koření a obsah mixeru dobře rozmixujeme.
Nyní můžeme omáčku rychle spejchnout na troše rozpáleného oleje, nebo rovnou dáme do misky, promícháme s nadrobno sekanou cibulkou, osolíme a ochutíme šťávou z limonku. Podáváme jako dochucovací omáčku, zejména k zelenině v těstíčku - viz Verduras Rebozadas.
Recept z Tepoztlánu, Morelos.  








<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |