Doslo k chybe v kodovani.

Pico de Gallo (guatemalská a mexická omáčka, obr., video), Pico de Gallo Salvadoreño

suroviny
cibule  1  ks  velká
rajčata  2  ks  oloupaná
cilantro-nať koriandru  2  lžíce  sekané
sůl    -  
limonky zelené  1  ks  
papričky jalapeňo  2  ks  nakládané
máta    -  čerstvá
tabasco    -  
Počet porcí
4


rejstřík
Omáčky
Salsa
odkaz na recept

Molcajete (omáčka molkachete, obr.), Salsa Casera (domácí omáčka)
Bílou cibuli a oloupaná rajčata nasekáme nadrobno, přidáme drobně sekané papričky jalapeňo, zakápneme limonkem nebo lákem z jalapeňo papriček, nemáme-li lák, použijeme tekuté tabasco. Přidáme hrubě sekané cilantro, osolíme, promícháme, dáme do misky a podáváme studené, jako čerstvě připravenou základní stolní omáčku ke všem jídlům.
Pokud místo cilantra použijeme čerstvou mátu, získáme salvadorské Pico de Gallo.
Na video se můžete podívat tady. Oni tam přidávají česnek, ale je to lepší bez něho, je to takové svěžejší. Česnek se hodí do guacamole.
Pico de Gallo je česky kohoutí zobák.  


<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |