Doslo k chybe v kodovani.

Poc Chuc (yucatánská specialita z vepřového masa, obr.)

suroviny
vepřová panenka  1  kg  
pomeranč  1  ks  
limonky zelené  1  ks  
grapefruit  1  ks  červený
cibule  1  ks  
sůl    -  
papričky habanero  1  ks  čerstvá n. sušená
Počet porcí
6


rejstřík
Minutky
Maso vepřové
odkaz na recept

Arroz Mexicano (mexická rýže), Arroz Chapin (guatemalská rýže)
Frijoles Refritos, Frijoles Volteados (pečené fazole, obr.)
Salsa de Chile Rojo (omáčka z čevených paprik, obr.)
Salsa Habanero (pálivá mexická omáčka z Yucatánu, obr.)
Papričku habanero podélně rozpůlíme, odstraníme stopku a očistíme a na tálu ji nasucho po vnější straně lehce opečeme. Každou půlku podélně rozkrojíme na tři proužky.
Z panenky nakrájíme 6 porcí a naklepeme z nich tenké plátky. Z ovoce a cibule vymačkáme šťávu do misky a maso do ní naložíme minimálně na půl dne. Mezitím si pod gril připravíme dřevěné uhlí, a když už šedne, dáme na rošt maso a po obou stranách je opečeme.
Podáváme na talíři s kopečkem bílé rýže, zdobené sekanou petrželkou, kopečkem pečených fazolí, zdobených drobeným sýrem fetta, a s cibulí pečenou na grilu nebo na tálu vcelku, a pak nakrájenou podélně na nudličky, nebo nakládanou a rovněž tak nakrájenou, proužkem opečené habanero papričky.
Tabuli doplníme na stole připravenými stolními omáčkami Salsa de chile rojo (z červených paprik) a Salsa Habanero (omáčkou typickou pro severní Yucatán). Tyto přílohy nejsou obsaženy v rozpisu pro recept, ale jsou dosažitelné v "odkazu na recept".   


<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |