Doslo k chybe v kodovani.

Sabanita Azteca - Carne a la Plancha (aztécké zažehlené maso, obr.)

suroviny
maso  1  kg  plátků
glutasol    -  
pepř bílý mletý    -  
chilipulver, chili powder  3  lžíce  
limonky zelené  1  ks  
olej    -  
lůj    -  
mezcal  3  lžíce  
Počet porcí
6


rejstřík
Minutky
Kuře
Maso
odkaz na recept
 není
Z masa (může být i více druhů mas) nařežeme velmi tenké plátky, (v Mexiku je dělají max. 2 mm tlusté!), naklepeme, posypeme glutasolem, opepříme, zakápneme mezcalem, šťávou z limonku, stočíme do ruliček, potřeme olejem a necháme hodinu zaležet. Rozpálíme pánev a starou žehličku, potřeme je lojem, plátky dáme na pánev, krátce zprudka po jedné straně opečeme, obrátíme, zatížíme rozpálenou pomaštěnou žehličkou, a krátce dopečeme. Hotové posypeme chilipulverem a podáváme s různými omáčkami, fazolemi, rýží a tortilami. Hotové maso můžeme nakrájet na nudličky, na pánev dáme trochu oleje, zlehka osmahneme hrubě sekanou cibuli, přidáme maso, osmahneme a získáme fajitas. Můžeme přidat i nudličky oloupané papriky. Nenechte se mýlit obrázkem, tam je pro Američany T-Bone Steak!  


<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |