Doslo k chybe v kodovani.

Salsa Habanero (pálivá mexická omáčka z Yucatánu, obr.)

suroviny
cibule  1  ks  velká
rajčata  2  ks  oloupaná
česnek  2  stroužek  
sůl    -  
limonky zelené  1  ks  
ocet vinný    -  
voda    -  
cilantro-nať koriandru  2  lžíce  sekaného
olej    -  
papričky habanero  2  ks  
Počet porcí
4


rejstřík
Omáčky
Salsa
odkaz na recept
 není
Cibuli a oloupaná rajčata nasekáme nadrobno, dáme do misky, přidáme česnek utřený se solí. Papričky habanero, celé a nasucho opečené, nasekáme nadrobno a přidáme do misky, zakápneme limonkem nebo viným octem, osolíme, přidáme drobně sekané cilantro, zakápneme olejem, promícháme, a v misce necháme vychladit. Podáváme jako čerstvě připravenou základní stolní mexickou omáčku ke všem jídlům.
Habanero papričky můžeme zakoupit v Praze v prodejně Fruits de France pod jiným, francouzským jménem, které si nejsem schopen zapamatovat. Ty papričky jsou odrůdy Scotch Bonnet jako habanero, s týmiž vlastnostmi (tvar, barva, chuť, aroma), jen co se týče pálivosti jsou slabší. I vypadají skoro jako pravé habanero, podívejte se na obrázek receptu "Jak oloupat papriky a rajčata", jsou to 2 papričky vlevo nahoře. Jsou v barvě od zelené přes žlutou až do červené, všechny jsou velice pálivé, ale hlavně aromatické.
  




<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |