Doslo k chybe v kodovani.

Verduras Rebozadas (zelenina v těstíčku, obr., video)

suroviny
brokolice  6  ks  hlaviček menších
květák  1  ks  
lilek  1  kg  
mangold  600  g  
paprika zelená špičatá  6  ks  
celer řapíkatý  6  ks  
tykev  9  ks  menších
sýr  150  g  parenica uzená
sýr  150  g  eidam
sýr  150  g  mozarella
sýr  150  g  pivní
sýr  150  g  madeland
sýr  150  g  gorbáčky neuzené
sýr  150  g  feta n. balkán
vejce  5  ks  
mouka hladká    -  
mléko  1  lžíce  
olej    -  na smažení
na omáčku:    -  
rajčatová šťáva  1  l  
cibule  1  ks  
česnek  3  stroužek  
sůl    -  
pepř celý  6  zrnka  
nové koření  5  zrnko  
chile parika pálivá mletá  0.5  lžička  
avokádové listy  3  ks  
Počet porcí
6


rejstřík
Zelenina
Sýry
Smažené pokrmy
odkaz na recept

Chiles Rellenos con Queso (papriky plněné sýrem, obr.)
Jak oloupat papriky a rajčata, obr., video
Tortas de Calabaza (tykvové placky)
Salsa Tepozteca (omáčka z Tepoztlanu, obr.)
Zelenina:
1) Příprava:
Brokolici, tykev a mangold uvaříme v osolené vodě dokřehka, ne úplně doměkka, stonky brokolice pak oloupeme.
Květáku, který vaříme dokřehka zvlášť, přidáme lžíci mléka, po uvaření rozebereme na růžice.
Lilek, syrový, nakrájíme na plátky silné 2 cm, z těch pak naříznutím vytvoříme dva spojené plátky silné 1 cm, položíme je na mísu, posolíme a necháme asi 2 hodiny vypotit. Pak je vyždímeme, narovnáme a na oleji z obou stran osmažíme, a dáme stranou.
Papriky upečeme a pak oloupeme, po straně nařízneme, vyřízneme semenník, stopku ponecháme a očistíme.
Řapíkatý celer necháme syrový.
2) Náplně:
Brokolice: otvory v růžici brokolice vycpeme rozebraným nebo nastrouhaným pařeným uzeným sýrem (parenicou), nebo stonek pod růžicí podvážeme uzeným gorbáčkem.
Květák: otvory v růžici vycpeme strouhaným tučným eidamem.
Lilek: Mezi dva spojené plátky vložíme plátek mozarelly.
Mangold: do listu zavineme nastrouhaný pivní sýr, nebo můžeme použít bryndzu.
Paprika: otvorem po straně vložíme špalíček madelandu.
Řapíkatý celer: řapík z vnitřní stran lehce nařízneme a do řezu vložíme neuzený gorbáček.
Tykev: odkrojíme stopkový konec a tykev dlouhým nožem vydlabeme, do otvoru vložíme špalíček sýru feta nebo balkánu.
Tykvová placka: viz recept - oproti receptu je lépe ji osmažit v těstíčku než ve strouhance.
Těstíčko:
Můžeme použít běžné pivní těstíčko, nebo následující recept. Z vajec oddělíme bílky a ušleháme, do ušlehaného sněhu postupně vmícháme žloutky s mlékem a trochou mouky, zeleninu obalíme v mouce a v těstíčku a postupně po všech stranách osmažíme v oleji, hotové uchováme v teple.

Omáčka:
Trochu rajčatové šťávy, cibuli a česnek rozmixujeme, v hluboké pánvi rozpálíme olej, přidáme obsah mixeru a prudce 5 min. smažíme. Pak přidáme koření, osolíme, přidáme zbylou šťávu a mírně asi 10 min. povaříme. Nebo můžeme použít omáčku Salsa Tepozteca.

Osmažené kousky zeleniny dáme na větší talíř, přelijeme omáčkou a podáváme.

Na prvním obrázku je kuchyň v restauraci Los Colorines v Tepoztlánu, na druhém obrázku Verduras Rebozadas s omáčkou, nad tím v ruce nakousnutá černá tortilla z černé kukuřice. Video z Tepoztlánu s krátkým záběrem z restaurace Los Colorines je tady.
Recept z Tepoztlánu ve státu Morelos.  





<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |