Maso vložíme do vařící vody, přidáme avokádové listy, celé stroužky česneku, osolíme a uvaříme maso doměkka. Necháme ve vývaru vychladit, pak zcedíme, vývar uchováme, a maso rozebereme na vlákna.
Klobásku sloupneme, nakrájíme na větší kousky a opečeme na pánvi na středním ohni až pustí omastek. Pak vyjmeme a dáme stranou. Do tuku dáme sekanou cibuli a drcený česnek a 2 minuty osmažíme. Přidáme nasekaná červená rajčata a na plátky krájená zelená rajčata, oregano, saturejku, tymián, opepříme a osolíme a dusíme na mírném ohni asi 5 minut, občas promícháme.
Pak přidáme omáčku z papriček chipotle, vložíme maso, přidáme klobásu, zalijeme hrnkem vývaru, zamícháme a mírně dusíme ještě 15 minut. Je-li omáčka příliš hustá, naředíme dalším vývarem.
Podáváme v miskách, ozdobené proužky z nakrájených papriček chipotle. |