Doslo k chybe v kodovani.

Lomo de Cerdo Mechado con Chipotles y Ciruelas (vepřová panenka plněná papričkami chipotle a sušenými švestkami)

suroviny
maso vepřové  1  kg  panenka
švestky  200  g  sušené, vypeckované
papričky chipotle  4  ks  
česnek  2  stroužek  drcený
sůl    -  
pepř mletý    -  
pomerančová šťáva  500  ml  z pomerančů
mouka hladká    -  
máslo  2  lžíce  
olej  2  lžíce  
cibule  2  ks  velké
Počet porcí
6


rejstřík
Maso vepřové
odkaz na recept
 není
Švestky vypeckujeme a rozpůlíme, papričky chipotle rozkrojíme podélně na 4 díly a omáčku z nich uschováme. Do masa ostrým nožem uděláme zářezy a střídavě plníme kousky papričky a kousky švestek. Do masa vetřeme česnek s pepřem a solí, zalijeme pomerančovou šťávou a necháme v chladu zaležet minimálně 2 hodiny, nejlépe přes noc. Maso vyjmeme, nálev uschováme a maso zlehka poprášíme moukou. Ve větší pánvi rozehřejeme máslo s olejem a maso rychle po všech stranách opečeme. Maso vyjmeme, pekáč vymastíme tukem, ve kterém jsme opékali maso, a na dno upravíme vrstvu sekané cibule a na ní položíme maso. Do pánve dáme zbylou pomerančovou marinádu, odvaříme výpečky a polijeme maso v pekáči. Pekáč překryjeme hliníkovou folií a dáme péct do vyhřáte trouby asi 40 minut. Pak odkryjeme, maso obrátíme, přelijeme vypečenou šťávou a omáčkou z papriček chipotle, případně dolijeme a dosolíme, a pečeme odkryté asi další půlhodinku. Podáváme na stůl v pekáčku.  

<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |