Doslo k chybe v kodovani.

Carne Clavetada (pobodané maso, obr.)

suroviny
špek  100  g  
maso hovězí  1  kg  šálu n. hrudí
mandle  2  lžíce  oloupaných
sádlo  3  lžíce  kachního
pepř černý    -  čerstvě mletý
kmín drcený  1  lžička  
oregáno  1  lžíce  
nové koření celé  1  lžička  
sůl    -  
voda    -  
ocet estragonový  2  lžíce  
brambory  1  kg  
cibulka zelená  2  ks  
paprika  3  ks  guaque čerstvá
Počet porcí
6


rejstřík
Maso hovězí
Kotlík
Brambory
odkaz na recept
 není
Maso očistíme, povrch masa rovnoměrně pobodáme a špikujeme střídavě špekem a mandlemi. V kotlíku nebo velkém kastrolu na oleji opečeme maso po obou stranách dohněda, přiklopíme, necháme pustit šťávu, kterou vydusíme do tuku. Přidáme sekané papriky, koření, osolíme, podlijeme a dusíme 1 1/2 hod. Nemáme-li papriky guaque, dáme dvojnásobné množství pálivých slovenských paprik, nebo stejný počet sušených chile guajillo. Pak přidáme na stejně velké kusy krájené brambory (na obrázku jsou kolem masa), dolijeme vodu a ocet a dusíme dalších 45 min., až jsou brambory měkké.
Hotové posypeme sekanou zelenou cibulkou nebo pórkem. Podáváme na stůl v kotlíku nebo kastrolu, ve kterém se jídlo připravovalo.  


<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |