Doslo k chybe v kodovani.

Salsa Chipotle (omáčka z uzených papriček chipotle, obr.)

suroviny
cibule  1  ks  bílá
česnek  8  stroužek  
ocet vinný červený  2  lžička  
oregáno  0.5  lžička  
comino    -  špetka
sherry  2  lžička  
olej olivový  1  lžička  
sůl    -  
rajčata  1  ks  
papričky chipotle  6  ks  s nálevem
canela  0.5  cm  ruličky
Počet porcí
4


rejstřík
Omáčky
Salsa
odkaz na recept
 není
Varianta 1:
6 papriček chipotle dáme do mixeru i s příslušným množstvím nálevu. Na tálu opečeme neloupanou cibuli a česnek dohněda po všech stranách, pak oloupeme, nakrájíme a dáme do mixeru. Comino zlehka opečeme nasucho na tálu, v závěru přidáme na tál oregano a hned dáme do mixeru. Přidáme drcenou canelu, ocet, sherry, olej, osolíme a rozmixujeme na hladkou omáčku. Je-li příliš hustá, můžeme případně přidat trochu převařené vody a znovu přemixovat.
Varianta 2:
Celý obsah menší konzervy Chipotle en Adobo (kolem 200g) rozmixujeme a dáme do misky. Přidáme cibuli a rajče sekané na drobné kostičky, oregano, drcenou canelu a comino, osolíme, dochutíme, promícháme a podáváme v miskách "molcajete".
Pokud nemáme mexickou skořici canelu, tak normální skořici (cinnamon) nedáváme, chuťově se nehodí.  


<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |