Doslo k chybe v kodovani.

Arroz con Mariscos (rýže s dary moře, obr.)

suroviny
dary moře  250  g  nebo:
mušle  10  ks  čerstvé, vydrhnuté
chobotničky  2  ks  střední
vývar  600  ml  rybí n. zeleninový
krevety  10  ks  vyloupané bez žilek
cilantro-nať koriandru  1  svazek  čerstvé
rajčata  250  g  
cibule  1  ks  oloupaná
česnek  2  stroužek  neloupaný
paprika zelená velká  2  ks  
sůl    -  
fazolové lusky  125  g  
olej  2  lžíce  
avokado  1  ks  
rýže  2  hrnek  
Počet porcí
4


rejstřík
Rýže
Dary moře
odkaz na recept
 není
Použijeme pouze čerstvé dary moře! Do vařícího vývaru dáme očištěné dary moře a mírně vaříme, dokud se mušle neotevřou a chobotničky nejsou měkké. Pak dary moře vyjmeme, vývar uschováme a neotevřené mušle vyhodíme. Na tálu opečeme rajčata, cibuli, česnek, papriky až černají a jsou měkké. Všechno pak oloupeme, rajčata a cibuli rozčtvrtíme, papriky mimo oloupání zbavíme stopek a semenníků a nakrájíme. Dáme do mixeru a rozmixujeme. Osolíme a doplníme vývarem na celkové množství 800 ml (pro 4 porce, pro jiný počet nutno přepočítat!). Fazolky očistíme, a pokud je máme z konzervy, nedáváme je vařit s rýží. V litinovém velkém kastrolu rozpálíme olej, přidáme přebranou rýži a za stálého míchání na prudkém ohni opékáme až se rýži začnou dělat černé prdelky a začne zlatovět. Přidáme celé dary moře, fazolky, sekané cilantro a zalijeme směsí z mixeru. Přikryjeme a vaříme na mírném ohni asi 25 minut. Pokud jsme měli fazolky z konzervy, ohřejeme je krátce ve vařící vodě, zcedíme, přidáme do hotového jídla a promícháme. Hotový pokrm zdobíme plátky avokáda a čerstvým cilantrem.  


<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |