Doslo k chybe v kodovani.

Pierna Norteňa de Tamaulipas (severomexická kuřecí stehna)

suroviny
špek  150  g  
cibule  2  ks  
česnek  3  stroužek  
nové koření  6  ks  kuliček
kmín římský  1  lžička  drceného
pepř celý  6  ks  kuliček
kuřecí stehna  6  ks  celá
voda    -  
paprika červená velká  3  ks  
máslo    -  
fazole červené v konzervě  2  ks  800 g
salát hlávkový  1  ks  
cilantro-nať koriandru  1  svazek  
Salsa  1  hrnek  viz recept
Počet porcí
6


rejstřík
Kuře
odkaz na recept

Salsa de Chile Rojo (omáčka z čevených paprik, obr.)
Tortillas de Harina (moučné tortily, obr., video), Hueiltexcalli
V pánvi vysmahneme špek, přidáme sekanou cibuli, česnek, nové koření, římský kmín, pepř a osmahneme slabě do zlatova. Mezitím očistíme stehna, osolíme, a naklademe je v jedné vrstvě do pekáčku. Stehna přelijeme směsí z pánve, podlijeme a dáme péct do vyhřáté trouby (asi 40 minut). Papriky očistíme, odstraníme stopky a semenník a nakrájíme na čtverečky, které na másle opečeme a uchováme v teple. Fazole i s tekutinou dáme do pánve, osolíme, povaříme a uchováme teplé. Upečená stehna vyjmeme z pekáče a dáme do tepla. Do pekáče se šťávou přidáme trochu vody, odvaříme výpečky a vlijeme do fazolí. Fazole se šťávou převaříme a podáváme: Na talíř dáme fazole, přidáme list hlávkového salátu, na něj položíme kuřecí stehno, přidáme na másle připravenou červenou papriku, posypeme hrubě sekaným cilantrem a neseme na stůl spolu s horkou omáčkou z červených paprik (Salsa de Chile Rojo) a moučnými tortilami.  

<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |