Doslo k chybe v kodovani.

Chile con Queso Seco (chuťovky se sýrem a paprikou)

suroviny
paprika červená velká  8  ks  
olej  125  ml  
ocet vinný červený  60  ml  
cukr třtinový (casonada)  2  lžíce  
pepř černý  5  ks  kuliček
hřebíček  2  ks  
bobkový list  2  ks  
sýr ementál  400  g  
paprika mletá sladká    -  
máslo  2  lžíce  
rohlíky  8  ks  
Počet porcí
8


rejstřík
Chuťovky
Předkrmy
Přesnídávky
odkaz na recept
 není
Očištěné papriky dáme do velkého kastrolu, zalijeme vodou asi 1 cm nad dno, přikryjeme a asi 5 minut podusíme. Potom papriky podélně rozpůlíme, pod studenou vodou očistíme od semínek, necháme okapat a osušíme papírovým ubrouskem. Papriky dáme do čistého kastrolu a zalijeme směsí oleje, octa, cukru, pepře, hřebíčku a bobkových listů. Přikryjeme a necháme stát přes noc nebo minimálně 8 hodin při pokojové teplotě. Druhý den papriky vyjmeme z nálevu a necháme okapat. Z nálevu odstraníme hřebíček a bobkové listy a nálev smícháme se sýrem strouhaným najemno.
Podáváme tak, že půlky rohlíků opečeme na másle, na každou půlku pak dáme půlku papriky, na papriku vrstvu sýrové směsi a posypeme sladkou paprikou. Sýrová směs by měla být řádně vychlazena.
Nebo papriky necháme celé, sýrem naplníme, a opečené rohlíky nebo toustový chléb podáváme zvlášť.  

<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |