Queso al Horno (grilovaný sýr) |
suroviny sýr 400 g Salsa 12 lžíce dle receptu tortillas 12 ks kukuřičných
| Počet porcí 4
|
rejstřík Chuťovky Předkrmy
|
odkaz na recept
Tortillas de Maíz (originální recept na kukuřičné tortily, obr., video) Tortillas (tortilly, obr., video) Pico de Gallo (guatemalská a mexická omáčka, obr., video), Pico de Gallo Salvadoreño Salsa Cruda (čerstvá omáčka obyčejná, obr.) |
Sýr nakrájíme na plátky asi 6 mm silné. Připravíme si čerstvou Salsu Crudu nebo Pico de Gallo. Tortilly opečeme nasucho a uchováme horké. plátky sýra rozložíme na pekáč nebo ohnivzdornou mísu a na mírném ohni nebo grilu opatrně opékáme po obou stranách, až je sýr celý změklý. Hotový sýr klademe na tortilly, přidáme omáčku a náplň v tortille mírně zabalíme, nebo jen tortillu přehneme. Podáváme horké. |