Doslo k chybe v kodovani.

Sopa de Lima (citrónová polévka, obr.)

suroviny
máslo  1  lžíce  
chléb  4  krajíce  
česnek  6  stroužek  neloupaný
drůbeží žaludky  200  g  
drůbeží játra  200  g  
pepř zelený  0.5  lžičky  
kuřecí prsíčka  2  páry  
voda  2  l  
olej  3  lžíce  
cibule  1  ks  velká
paprika pálivá sušená malá  2  ks  
paprika zelená špičatá  2  ks  oloupané
rajčata  2  ks  oloupaná
limonky zelené  3  ks  
sůl    -  
cilantro-nať koriandru  1  svazek  
avokado  1  ks  
oregáno  1  lžička  
Počet porcí
6


rejstřík
Polévky
odkaz na recept
 není
Na másle osmahneme na kostičky krájený chléb s celými stroužky česneku. Osmažený chléb uchováme v teple, opečený česnek oloupeme a dáme do hrnce, přidáme očištěné žaludky, játra, oregano, zelený pepř, zalijeme vodou a dáme vařit. Po 15 minutách varu přidáme celá prsa a vaříme doměkka, asi dalších 20 minut. Vývar zcedíme, česnek vyhodíme (nebo osolený sníme), žaludky a játra očistíme, prsa roztrháme na větší kousky a uchováme v teple. Na oleji krátce osmažíme drobně sekanou cibuli a papriku (měla by to být chile guaque), pak přidáme oloupaná a drobně sekaná rajčata a krátce podusíme. Pak vložíme maso, zalijeme vývarem, přidáme omytý 1 limónek nakrájený na tenké dílky, osolíme a znovu povaříme. Zbylé limónky nakrájíme podélně na šestiny. Avokádo rozkrojíme, vyjmeme pecku, nakrájíme podélně na šestiny a oloupeme. Do talířů připravíme vždy dva dílky limonku, dva dílky avokáda, zalijeme vývarem s masem a zasypeme sekaným cilantrem. Podáváme v talířích současně s miskou osmaženého chleba a miskou zbylého nakrájeného limonku. Místo chleba můžeme použít tortilly. Polévku je možno připravit jednodušeji, základem je dobrý silný vývar s kousky zeleniny, pár kousků masa, dílků avokáda a limonku. V horkém létě je velice osvěžující a nahradí i těžký oběd. Guatemalský recept.  




<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |