Doslo k chybe v kodovani.

Bírria (žranice pro větší společnost, připravená v kotlíku, video)

suroviny
Marináda:    -  
chile guajillo  8  ks  
chile  3  ks  ancho
cibule  1  ks  velká
česnek  6  stroužek  
pepř černý  1  lžička  
bobkový list  6  ks  
nové koření  1  lžička  
kmín drcený  1  lžička  
oregáno  3  lžička  sušené
limonky zelené  2  ks  šťáva
grapefruit  1  ks  šťáva
Pokrm:    -  
maso hovězí  500  g  žeber
maso skopové  1  kg  plec
maso skopové  500  g  žeber
maso vepřové  1  kg  ramínka
sůl    -  
voda    -  
cibule  1  ks  velká
Salsa  2  hrnek  dle receptu
cilantro-nať koriandru  1  svazek  sekané
avokádové listy  6  ks  
Počet porcí
10


rejstřík
Kotlík
Puchero
odkaz na recept

Salsa Jitomate (červená omáčka jitomate, obr.)
Jak rehydratovat papričky, obr., video
Marináda:
Papriky rehydratujeme a s cibulí nakrájíme, česnek oloupeme a rozkrájíme, dáme do mixéru, přidáme koření, nálev z rehydratovaných paprik, šťávu z limónků a grapefruitu a rozmixujeme. Máme-li avokádové listy, použijeme je místo bobkového listu.
Maso:
Celé kusy masa několikrát nařízneme až ke kosti, nasolíme, do zářezů vetřeme marinádu a ve zbylé marinádě naložíme přes noc.
V kotlíku uděláme z grilovacích jehel rošt, pod rošt nalijeme vodu, do které dáme hrubě sekanou cibuli, na rošt dáme naložené maso a přikryté dáme na oheň pařit. Nezapomeneme občas dolít vodu, ale ne zas tolik, aby nám dosáhla masa, to by nám vyplavila marinádu!
Maso podáváme vcelku na míse, polité hustou omáčkou Salsa Jitomate (viz odkazy), zředěnou vývarem z kotlíku, a sypané čerstvým cilantrem.
Video s přípravou bírria je tady. Tam ale v marinádě maso uvaří. V druhé polovině videa připravují salsu, a všimněte si, kolik chile de árbol do ní dávají! Alespoň jednou si to zkuste!!  

<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |