Doslo k chybe v kodovani.

Carne de Cordero en Col (jehněčí kýta v zelí)

suroviny
maso jehněčí  1  ks  horní část kýty
olej  3  lžíce  
sůl    -  
pepř mletý    -  
česnek  3  stroužek  
cilantro-nať koriandru  2  lžíce  sekané
voda  1  hrnek  
víno bílé  250  ml  
cibule  1  ks  
rajčata  4  ks  oloupaná
zelí bílé  0.5  ks  
anýz  0.5  lžička  
máslo  120  g  
grapefruit  1  ks  šťáva
Počet porcí
8


rejstřík
Kotlík
Maso jehněčí
Zelí
odkaz na recept
 není
Jehněčí kýtu očistíme, pobodáme tenkým nožem, potřeme marinádou z oleje, šťávy z grapefruitu, soli, pepře, drceného česneku, cilantra (můžeme nahradit sekanou petrželkou zakapanou citronem) a necháme alespoň půl dne v chladu zaležet. Pak prudce opečeme, nebo dáme do horké trouby, jakmile maso na povrchu začne zlátnout, přidáme vařící vodu, víno, sekanou cibuli a rajčata a pečeme, až je maso měkké, případně podlijeme. Zelí nakrájíme na tenké nudličky a uvaříme ve slané vodě s anýzem doměkka, pak zcedíme, poklademe na maso, přelijeme rozpuštěným máslem a necháme ještě 10 minut zapéct.  

<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |