Doslo k chybe v kodovani.

Berenjena al Horno de Tayazal (grilovaný lilek, obr.)

suroviny
lilek  4  ks  menší
sůl    -  
rajčata  8  ks  
olej olivový  2  lžíce  
sýr Blaťácké zlato  200  g  
epazote  1  hrnek  sekané
Počet porcí
4


rejstřík
Minutky
Zelenina
Grilovaná jídla
Zapečená jídla
odkaz na recept
 není
Lilky omyjeme a ostrým nožem od stopky nakrájíme na plátky asi 1 cm silné tak, aby nám u stopky držely jako vějíř. Plochy plátků mírně osolíme a necháme půl hodiny pustit vodu. Pak lilky ještě trochu zmáčkneme, abychom se zbavili přebytečné tekutiny. Protože nemáme lahodný guatemalský sýr, použijeme blaťácké zlato. Mozzarella je ta horší varianta. Připravíme si plátky sýra a plátky z rajčat, a posypeme je sekaným epazote.
Na ohnivzdorný talíř dáme lilek, plátky lilku potřeme olivovým olejem a mezi plátky vějíře vkládáme plátky sýra a plátky rajčat. Takto připravené porce dáme pod gril nebo zapéct do trouby a podáváme na větším talíři s ubrouskem (talíř s lilkem je z grilu horký!). Jako příloha jsou vhodné tortilly nebo plátky veky opečené na másle. Můžeme také zapéct v pekáčku v troubě, takový polotovar je na obrázku.   

<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |