Doslo k chybe v kodovani.

Pato Silvestre (divoká kachna)

suroviny
kachna  2  ks  divoké
sůl    -  
paprika mletá sladká  0.5  lžička  
paprika mletá silně pálivá  0.5  lžička  
jablka  4  ks  
celer řapíkatý  1  ks  
špek  200  g  
víno červené  100  ml  
máslo  2  lžíce  
broskve  2  ks  
pomeranč  1  ks  
víno bílé  100  ml  
játra  2  ks  z kachen
Počet porcí
4


rejstřík
Zvěřina
odkaz na recept

Chochoyotes (kukuřičné knedlíčky, obr.)
Kachny očistíme, omyjeme, otřeme, potřeme solí smíchanou s oběma paprikami, naplníme rozkrájenými oloupanými jablky zbavenými jadřinců a sekanými celerovými řapíky a upečeme pomalu na grilu, nebo se slaninou v troubě. Hotové kachny uschováme v teple. Šťávu z kachny zředíme červeným vínem, přelijeme do hlubší pánve, přidáme máslo, rozpustíme, pak přidáme oloupané a rozmačkané broskve, strouhanou kůru z omytého pomeranče, bílé víno, ovařená a drobně nakrájená játra, povaříme a necháme zhoustnout. Kachnu rozdělíme na porce, dáme na taláře, polijeme omáčkou a obložíme dušenými jablky a celerovými řapíky z kachny. Vhodnou přílohou jsou brambory, nebo noky, nebo kukuřičné knedlíčky ( viz recept Chochoyotes)  

<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |