Doslo k chybe v kodovani.

Rellenito - Mofongo (pečený banán plněný fazolemi)

suroviny
špek  1  plátek  
frijoles refritos  3  lžíce  
máslo  1  lžíce  
česnek  1  stroužek  malý
banány zeleninové  1  ks  
olej    -  na smažení
banány  2  ks  varianta
Počet porcí
3


rejstřík
Příkrmy jiné
Přílohy
odkaz na recept

Frijoles Refritos, Frijoles Volteados (pečené fazole, obr.)
Zde můžete volit mezi Mofongo ze zeleninového banánu nebo Rellenito z ovocného banánu.
Mofongo:
Plátek špeku nakrájíme na kostičky, na pánvi vysmahneme, přidáme prolisovaný česnek a dáme stranou. Zeleninový banán (plantain) oloupeme, nakrájíme na plátky 1 cm silné a na oleji při vyšší teplotě smažíme po obou stranách a vyjmeme, jakmile začínají být na povrchu křupavé. Plátky banánu postupně rozmačkáme (např. v hmoždíři), přidáme kostičky špeku s česnekem i s vysmahnutým tukem a dobře promícháme na hustou kaši, rozdělíme na 3 části, vytvoříme oválné placky, do každé dáme lžíci teplých fazolí (dle receptu), banánovou hmotou obalíme a vytvarujeme do šišek, které opět osmažíme na oleji. Této hmotě ze zeleninových banánů se říká mofongo a podává se jako příloha. Mofongo můžeme plnit i různými dary moře, kuřetem, nebo jinými náplněmi a podávat jako jednoduché hlavní jídlo.
Rellenito:
Jsou to krokety z ovocných, nám známých žlutých banánů. Banány vidličkou rozmačkáme na pastu, kterou obalíme teplou fazolovou náplň (viz recept), vytvaruje do silnější šišky a opečeme na másle po všech stranách. Jsou podstatně chutnější než mofongo.
Guatemalský recept.  

<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |